crestere imunitate

Tratament Naturist Pentru Cresterea Imunitatii

Imunitatea este insusirea organismului uman, animal si vegetal de a opune rezistenta in fata substantelor toxice si a microbilor.

In anumite perioade dintr-un an, imunitatea poate scadea, si astfel devenim predispusi in a dezvolta anumite afectiuni.

Iata cateva dintre tratamentele naturiste pe care le puteti urma pentru a mentine rezistenta organismului :

Lamaie

Intr-un borcan de 1,5 litri se va pune sucul stors dintr-o lamaie, o lingura de miere de albina, o capatana de usturoi pisat si o lingura de suc de aloe. Dupa aceasta, veti adauga un litru de apa calda de 45 de grade, dupa care veti amesteca bine inchizand un capac, iar dupa aceea se va lasa sa macereze folosind un prosop pentru a inveli si a pune intr-un loc cald, timp de 24 de ore. Consumati de 3 ori pe zi, cate o lingura, cu jumatate de ora inainte de a lua masa. Este contraindicat persoanelor care au ulcer duodenal si stomacal.

Ceapa

Se pun 150 gr. de ceapa taiata marunt cu 100 gr. de miere de albine intr-un borcan de 1 litru dupa care, se va turna vin pana se va umple borcanul. Dupa 2 saptamani, vinul se va strecura consumand 1-4 linguri pe zi.

Hrean

Se vor da prin masina de tocat 1 pahar de hrean , 1 kilogram de rosii, 4 mere mari, 4-5 catei de usturoi si 5 ardei grasi. Se va adauga boia de ardei, ardei iute ori piper negru si sare dupa gust.Pastrati la frigider preparatul. Acesta este un antibiotic natural si un imunostimulator puternic.

Sfecla rosie

Se iau 500 gr. de morcov si 500 gr. de sfecla si se taie marunt. Se va turna peste ele apa clocotita atat cat sa fie acoperite cu 2 degete si se fierb 30 de minute la foc mic. Cand legumele vor fi fierte adaugati o cana de caise uscate si una de stafide, lasand sa mai fiarba inca 5 minute. Dupa ce se va raci, amestecati preparatul cu 2 linguri de miere, lasandu-l intr-un loc racoros timp de 12 ore. Consumati de 3 ori pe zi, 100-150 de grame pe o perioada de o luna.

Iaurt

Se vor face cure timp de o luna cu iaurt consumand jumatate de litru pe zi, dimineata pe stomacul gol.

Oua

Separati albusul de la 2 oua proaspete care sa nu fie mai vechi de 36 de ore dupa care adaugati sucul de la o lamaie amestecand vreme de 10 minute. Adaugati 400 ml de apa fiarta dupa care puneti intr-un vas emailat la foc mic incalzind pana la 51-52 de grade, amestecand in permanenta, dupa care luati de pe foc si puneti intr-un vad in care este apa rece. Dupa racire, amestecul va fi strecurat prin 3-4 straturi de tifon adaugand iarasi 2 linguri de miere de albina si sucul de la o jumatate de lamaie. Se vor consuma 1-2 linguri la 3 ore .

Pentru copiii sub 7 ani, se va administra doar jumatate din doza, iar pentru cei care au peste 7 ani, se va micsora doza cu ⅓.

Zerul din lapte

Este recomandat consumul zilnic de urda care are in compozitie zer aproximativ 100 gr. minim, aceasta crescand capacitatea naturala a organismului de aparare.

Ovaz

Se va rasni ovazul care a fost bine uscat si spalat, combinand 2 linguri de tarate de secara ori de grau, cu 2-3 linguri din pulberea obtinuta de ovaz, infuzandu-se in 500 ml de apa, punand intr-o sticla ori intr-un termos unde va fi invelit cu o patura timp de 4 ore. Consumati cu 30 de minute inainte de masa, cate 150 ml.

Se va lua jumatate de pahar de ovaz si se va pune in 3 pahare de apa rece fierbandu-se pana la punctul de fierbere la foc mic. Luati spuma de 3 ori infuzand preparatul in termos timp de 2-3 ore, dupa care se va raci strecurandu-se prin sita. Ovazul care a ramas se va pisa bine amestecandu-se cu lichidul care a fost fiert, dupa care se agita, strecurandu-se din nou. Inainte de orice masa, puteti consuma cate 150 ml. de 3 ori pe zi.

In 5 pahare de apa, se va fierbe un pahar de ovaz zdrobit la un foc mic pana se va face de consistenta pireului. Strecurati dupa care amestecati cu aceeasi cantitate de lapte, tinand pe foc inca 5 minute. Dupa ce s-a racit, ajungand la o temp. de aprox. 35-38 grade, mai adaugati 4-5 linguri de miere si amestecati pana mierea se va dizolva. Consumati preparatul cald inainte de masa, de cate 3 ori pe zi.

Dafin

In 300 ml. de apa, se vor pune 10 gr. de frunze rupte de dafin, lasandu-se pe foc timp de 5 minute, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se vor pune intr-un termos lasandu-le la infuzat timp de 3 ore. Strecurati, consumand cu inghitituri mici cate o lingura pe parcursul zici. Se vor face cure de cate 3 zile, avand o pauza de cate 2 sapt. intre ele. Infuzia preparata se va consuma proaspata fara a fi pastrata pentru a doua zi. Persoanele care sunt predispuse la constipatie, trebuie sa includa in alimentatia lor produse pentru imbunatatirea digestie : paine de graham, sfecla, prune.

(Leacuri de sanatate, volumul I si II, Biblioteca Formula AS)

Pe langa aceste remedii, este bine sa tineti cont si de urmatoarele recomandari :

  • Faceti minim 30 de minute de miscare in fiecare zi.
  • Consumati cat mai multi antioxidanti
  • Consumati cat mai multe citrice
  • Eliminati pe cat se poate stresul
  • Mergeti la sauna
  • Faceti o cura de detoxifiere , eliminand dulciurile, produsele de origina animala, fainoasele, cafeaua si sucurile.