picior cu neg

Tratament Naturist Negi – Cum Scapi De Ei ?

In termeni medicali, negii sunt numiti veruci. Acestiea apar din cauza papilomavirsului uman, mai mult de 100 de tulpini de virus diferite care pot afecta orice zona a corpului.

Acest virus ajunge in corp prin taieturi sau mici fisuri.

Printre persoanele predispuse sa contacteze virusul se numara si :

  • diabeticii
  • cei care au boli autoimune;
  • cei care au imunitatea scazute;
  • cei care au o igiena precara;
  • persoanele care transpira in mod excesiv.

Iata cateva dintre remediile naturiste pe care le puteti incerca pentru a scapa de negi :

Ananas

Se vor unge locurile in cauza folosind o feliuta de ananas, dupa care seara inainte de culcare, puneti pe negi o felie coaja de ananas , avand partea umeda orientata spre piele, dupa care prindeti-o cu un leucoplast.

Lamai

Se badijoneaza de 2 ori pe zi folosind otet tare in care a fost macerat vreme de o saptamana coaja obtinuta de la 2 lamai.

Nuci verzi

Se va freca usor folosind suc de nuca verde recomandat de 3 ori pe zi.

Ceapa

Se vor freca in mod regulat folosind jumatate de ceapa rosie. O alta metoda este de a lua o ceapa crapata in 2 dupa care sa o presarati cu sare, de preferinta marina, mai apoi ungeti de 2 ori pe zi cu sucul obtinut.

Se pot face si cataplasme din ceapa rasa, argila si sare de bucatarie care sunt amestecate in parti egale. Aplicati acest amestec cat mai mult posibil folosind un pansament pentru fixare.

Salata de Iarna

Sucul de salsifi care este obtinut prin centrifugare ajuta la disparitia verucilor. Se va aplica de mai multe ori pe zi pana ce vor disparea.

Usturoi

Se ia un catel de usturoi taiat in 2 si se freaca de 2 ori pe zi, dimineata si seara , repetand aceast operatie 15 zile.

De asemenea, se poate lua si un catel de usturoi zdrobit aplicandu-l ca o cataplasma, folosind un bandaj pentru fixare.

Varza

Se va lua un cotor de varza care se va taia in 2, folosind partea interioara pentru a freca negii. Dupa ce ati facut aceasta procedura, nu spalati locul timp de 1 ora . Repetati timp de 7 zile, de fiecare data folosind un cotor proaspat.

Bicarbonat de sodiu

Se va prepara o pasta din ulei de ricin si bicarbonat de sodiu . Aplicati un pansament sau ungeti-va de 2-3 ori pe zi folosind acest amestec.

Sarea

Se vor da prin masina de tocat o bucata de slanina foarte veche, usturoi , amestecandu-le cu sare. Se vor unge negii folosind acest amestec, folosind o manusa pe toata durata noptii. Repetati aceasta procedura de 2-3 ori pana la vindecare.

(Remedii publicate in Leacuri din farfurie volumul 1 si 2 , Biblioteca Formula AS)

Deoarece ne dorim sa scapati in mod definitiv de negi, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele :

  • sa nu folositi in comun prosoapele sau lenjeria;
  • sa purtati slapi in zonele de la piscina, la dus sau in vestiar.

De asemenea, se recomanda supravegherea locului in care negii au aparut si respectarea regulilor de igiena personala si a recomandarilor post tratament.