cum sa scapi de diaree

Remedii Diaree – Cum Scapi De Diaree Fara Pastile ?

Diareea este o afectiune care apare din cauza unei infectii caracterizata prin eliminarea prea rapida a scaunelor, acestea fiind prea moi si cateodata apoase.

Atunci cand este de natura infectioasa, se transmite prin consumul de apa contaminata si de alimente contaminate ori prin contactul cu o persoana care a dezvoltat deja aceasta afectiune.

Iata cateva dintre metodele naturiste pe care le puteti folosi pentru a trata aceasta afectiune :

Afine

Preparati o infuzie din frunze de afin aproximativ 1 lingurita la 250 ml de apa clocotita. Lasati 20 de minute, dupa care strecurati. Consumati 3 cani de ceai de frunze pe zi.

Caise

Consumati caisele oparite dupa ce au fost curatate de coaja.

Castane comestibile

Luati 30 de castane fie proaspete fie uscate dupa care le pisati punandu-le la foc mic in 3 cani de apa, pana cand vor scadea la o treime. Zeama care va rezulta fiind foarte concentrata se va consuma intr-o doza unica.

Cirese

Preparati dintr-un pumn de codite de cirese un decoct in 500 ml de apa, fierband timp de 15 minute. Consumati pe parcusul zilei 4-5 portii .

Gutui

Se vor lua 3 linguri de sirop din gutui pe zi, care a fost obtinut prin fierberea a 2 gutui intr-un litru de apa. Dupa aceea, fructele care au fost bine inmuiate se vor presa si se vor strecura extragand sucul. Se va pune la fiert la un foc mic folosind o cantitate dubla de zahar, pana veti obtine o consistenta siropoasa.

Consumati zilnic fructele proaspete care au fost date pe razatoare.

Mere

Este recomandat sa includeti in alimentatia copiilor merele crude, rase, cat puteti de fin. Se va da cate o lingurita din ora in ora, pana ce va redeveni scaunul normal.

Nuci

Preparati o infuzie, folosind 2-3 linguri de pulbere din frunze uscate de nuci, oparind cu o cana de apa clocotita. Lasati 10 minute dupa care strecurati consumand 2-3 linguri pe zi.

Struguri

Preparati o infuzie din foi de vita uscata folosind 25 de grame la 1 litru de apa . Se va bea o ceasca de 3 ori pe zi.

Visine

Din 15 grame de cozi de visine se va prepara un decoct care se va fierbe pe foc mic timp de 15 minute in 250 de ml de apa. Lasati sa se raceasca dupa care strecurati. Se va bea din 2 inghitituri.

Ceapa

Intr-un litru de apa se va pune un pumn de frunze de ceapa la fiert timp de 10 minute. Din lichidul obtinut, se va consuma o jumatate de litru pe parcursul unei zile.

Dovleac

I se va administra bolnavului fara un alt fel de hrana, un amestec care a fost preparat dintr-un kg de mere si 1 kg. de dovleac care au fost fierte la foc mic cu putina apa indulcite cu 100 gr. de zahar.

Patrunjel

Se va fierbe pe foc mic timp de 20 de minute 10 grame de scoarta de stejar, 25 de grame de radacina de patrunjel si 10 grame de linte . Se va strecura dupa care consumati o cana dimineata si una seara.

Praz

Se va bea dupa preferinta lichidul care a fost obtinut prin fierberea in 2 litri de apa la foc mic timp de 3 ore a 10 bucati de praz care a fost taiat in bucati.

Varza

Varza care a fost tocata se va fierbe indelung consumandu-se dupa , fara paine, dupa preferinta si cu putin ulei de floarea soarelui.

(Remedii naturiste publicate in Leacuri din farfurie, volumul 1 – Biblioteca Formula AS)

Oua

Apa albuminoasa – Se vor bate doua albusuri de ou in 50 ml de apa rece. Dati-le din ceas in ceas copiilor mici cate o lingura.

Se va da jumatate de lingurita de praf obtinuta de la coaja de ou impreuna cu vin sec.

Sarea

Se ia un kg jumatate de sare grunjoasa dupa care se va pune intr-un saculet de panza care se va aplica pe abdomen.

Uleiul

O lingurita de ulei se va freca bine cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu 1 cub de zahar, pana se va topi zaharul . Dupa aceasta, faceti un ceai de musetel, lasati-l sa se raceasca administrand dupa aceea ambele preparate. Timp de 24 de ore nu consumati nimic decat ceai de musetel.

Varza murata

Este recomandat sa se consume amestecul in parti egale de moare de varza impreuna cu suc de rosii proaspat stors.

Meiul

Faceti o fiertura din seminte de mei la 1 litru de apa 2 linguri care va calma durerile.

Orz

Este recomandat sa consumati boabe fierte de orz.

Orez

Intr-un litru de apa se vor fierbe 20-30 de grame de orez timp de jumatate de ora, dupa care veti scurge zeama de orez adaugand cativa stropi de suc de lamaie. Se poate indulci usor cu miere. Timp de 2 zile consumati o cana de zeama de orez din 3 in 3 ore cu inghitituri mici.

Se vor praji intr-o tigaie boabele de orez, se vor macina, preparandu-le in acelasi fel cum se prepara cafeaua. Se poate consuma oricat, avand posibilitatea sa-l indulciti cu miere.

Busuioc

Se va lua cate o lingurita de pulbere de busuioc, adaugand in ea 1-3 picaturi de ulei esential tot din aceasta planta de 3-4 ori pe zi.

Chimen

Se va lua pulbere de frunze de menta amestecata in proportie egala cu pulbere de seminte de chimen . Administrati cate 4-6 lingurite timp de 1-3 saptamani din aceasta combinatie.

Piperul

Inghititi 10 boabe de piper negru impreuna cu 1 pahar de apa.

(Remedii naturiste publicate in Leacuri din farfurie, volumul 2 – Biblioteca Formula AS)

In cazul in care simptomele persiste, ori in cazurile mai severe, se recomanda consultul medicului, iar acesta va decide daca este necesara administrarea de antibiotic.