lipsa poftei de mancare

Lipsa Pofta de Mancare

De cele mai multe ori, aceasta nu este o afectiune, fiind un simptom specific al unei alte probleme. Unii factori precum : folosirea tutunului, alcoolului cat si a drogurilor pot duce de asemenea la scaderea poftei de mancare.

Iata cateva dintre remediile naturiste pe care le puteti folosi pentru cresterea apetitului:

Agrise

Inainte de a lua masa, se vor consuma boabe de agrise crude care au fost sfarmate cu o furculita.

Caise

Cu 30 min inainte de a lua masa consuma masa consumati cate o caisa.

Coacaze rosii

Inainte de mese se vor consuma 1-2 ciorchini fara zahar

Portocale

Inainte de masa, se va consuma urmatorul preparat : la o jumatate de litru de tuica se va pune la macerat coaja care a provenit de la 6 portocale timp de 15 zile. Dupa aceasta, adaugati 2 litri de vin alb sec, in care a fost dizolvat 500 gr. de zahar pudra. Se va filtra lasandu-l o saptamana inainte de a-l putea folosi.

Rabarbar

Pudra care a fost obtinuta din radacini uscate se poate lua inainte de masa, aproximativ 3-5 grame putand fi amestecata cu un paharel de vin.

Ridiche rosie

Inainte de a lua fiecare masa se va bea un sfert de pahar de suc care a fost obtinut prin maruntire in masina de tocat ori prin centrifugare. Se folosesc frunzele care au fost bine spalate, cat si bulbii.

Busuioc

Dimineata pe stomacul gol, mestecati 4 frunze de busuioc.

Mustar

Se va lua o lingurita de boabe care se va inghiti cu apa, cu o ora inainte de a lua mesele principale. Un sfert de lingurita de faina de mustar negru se va pune intr-un pahar cu lapte. Administrati cu 15-30 de minute inainte de a lua masa.

Pentru a stabili cu exactitate cauza lipsei poftei de mancare, medicul va cere informatii cu privire la regimul alimentar, simptomele resimtite, studiind de asemenea si istoricul medical.