cicoare pe camp

Cicoare

Ce Este Cicoarea ?

Este o planta erbacee folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea bolilor hepato-biliare. Aceasta creste la marginea drumurilor si prin lanurile de cereale.

Este cunoscuta pentru proprietatile tamaduitoare si pentru gustul asemanator cu cafeaua.

Cum Arata Cicoarea ?

Are flori de culoare albastra, cu frunze mici, oval-lanceolate.

Cicoarea Proprietati

Are proprietati colagoge, eupeptice si depurative care ajuta la :

  • fluidificarea si stimularea evacuarii vezicii biliare;
  • impiedicarea formarii pietrelor la fiere;
  • stimularea functiei pancreasului si normalizarea glicemiei;
  • reglarea functiei glicogenetica a ficatului;
  • favorizarea eliminarii toxinelor din organism;
  • curatarea sangelui;
  • stimularea functiei cerebrale;
  • favorizarea concentratiei si cresterea atentiei;
  • stimularea functiei cerebrale;
  • imbunatatirea memoriei;
  • imbunatatirea digestiei si grabirea evacularii colonului datorita efectului laxativ;

Cicoare Beneficii

  • combate tahicardia si ajuta la reducerea ritmului cardiac
  • intareste sistemul imunitar;
  • proprietati antifungice si antibacteriene;
  • elimina parazitii intestinali;
  • stimulent al productiei de bila;
  • reduce nivelul de zahar din sange;
  • amelioreaza simptomele artritei;
  • combate inflamatia.

Cicoarea Contraindicatii

Se recomanda consultarea medicului inainte de a consuma cicoare de catre persoanele care sufera de o inflamatiei a intestinelor sau de un blocaj la nivelul intestinelor.

Radacina De Cicoare

Are in componenta :

  • inulina;
  • arginina;
  • cicorina;
  • acid colic;
  • fructoza;
  • tanini;
  • vitamine ( E, C, K, B si A);
  • minerale (Magneziu, Fosfor, Potasiu, Calciu si Fier).

Ajuta la :

  • mentinerea oaselor sanatoase;
  • scaderea riscului de aparitie a cancerului de colon;
  • restabilirea florei normala la nivelul intestinului.

Se poate utiliza pentru:

  • constipatie;
  • probleme digestive;
  • probleme la ficat.

Tinctura De Cicoare

Aveti nevoie de :

  • 20 linguri – pulbere de radacina

Se macina cu rasnita de cafea apoi se toarna intr-un borcan. Acoperiti cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecand in mod continuu.

Dupa ce acoperiti pulberea, mai masurati inca un strat de alcool de 2 degete sa adaugati peste, inchideti borcanul in mod ermetic si lasati la macerat timp de 12 zile, iar apoi strecurati.

Puneti preparatul in sticlute mici, ce au culoare inchisa si pastrati maximum 2 ani.

Tinctura De Cicoare Beneficii

Se poate folosi pentru reumatism.

Turnati pe tifon si pansati zonele dureroase.

Ceai De Cicoare Proprietati Curative

Infuzie

Se poate aplica o infuzie pentru:

  • eczeme;
  • infectii;
  • ten obosit;
  • ochi.

Dupa racire, infuzia se aplica cu o batista curata si se lasa la actionat pentru aprox. 15 minute.

Consum

Pentru consum, ceaiul se prepara in felul urmator:

Se pune o lingurita de radacina la 250 ml de apa. Se lasa la fiert timp de 2-3 minute, se stinge focul, se acopera si se lasa la infuzat 10-15 minute.

Dupa racire, in momentul in care ceaiul are temperatura corpului, se poate consuma.

Se poate asezona cu miere sau lapte.

Cafea De Cicoare

Este folosita in curele de slabire si detoxifiere.

Ajuta la :

  • eliminarea toxinelor;
  • intensificarea arderilor;
  • scaderea apetitului;
  • energizarea organismului.

Cum Se Prepara Cafeaua De Cicoare ?

Radacina se curata, se spala, se prajeste, iar apoi se macina.

Din pulberea obtinuta se face cafeaua.

Puneti 2 lingurite de pulbere si o 200 de ml de apa. Fierbeti 5 minute iar apoi indulciti cu fructoza sau cu miere.

Recomandare : 2 cani de cafea de cicoare pe zi.

Cafea Cicoare Contraindicatii

Nu se recomanda administrarea de cafea de ciocoare de catre urmatoarele persoane:

  • femei gravide – se poate ajunge la avort spontan;
  • cei care au alergie la polen de mesteacan – in cazul in care observati astfel de simptome, opriti consumul si apelati la medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.